Menu

Tapiokovo-špaldové sušienky

  • cokies
  • PSX_20151123_152955
  • IMG_8313
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

No mňa tuším stále viac chytá vianočný ošiaľ minimálne čo sa pečenia týka. Včera ani neviem ako som namiešala cesto na skvelé sušienky, ktoré sú chuťovo veľmi podobné vianočnému pečivu. Do cesta som primiešala aj tapiokovú múku, kedže som ju zatiaľ použila len na prípravu pudingu chcela som vyskúšať niečo nové. Výsledkom sú tieto sušienky, ktoré pokojne môžte zaradiť do zoznamu vianočného pečenia. Skvelé sú aj ráno na raňajky ku káve, s mliekom, alebo s jogurtom.

Ingrediencie

  • 200g polohrubej špaldovej múky (použitú múku nájdete na konci článku)
  • 150g tapiokovej múky
  • 200g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 1 polievková lyžica kokosového cukru
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 100g horkej čokolády

Postup

  1. Čokoládu si nožom nakrájame na tenké pásiky, alebo na čo najmenšie tvary.
  2. Do hlbokej misky si nachystáme celozrnnú špaldovú múku, ktorú som si najskôr pomlela na jemnejšiu na kávovom mlynčeku. Pridáme tapiokovú múku, kypriaci prášok, zmäknuté maslo, med, cukor a žĺtok. Všetky suroviny spolu zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Cesto je konzistenciou veľmi podobné vianočným koláčom.
  3. Do hotového cesta na záver pridáme kúsky čokolády, ktoré jemne zapracujeme do cesta.
  4. Hotové cesto dáme na hodinku odpočívať do chladničky.
  5. Na plech si pripravíme papier na pečenie, alebo si plech jemne pomastíme maslom. Z cesta tvarujeme okrúhle sušienky, ktoré ukladáme v dostatočnej vzdialenosti od seba. Sušienky sa pri pečení trošku nafúknu.
  6. Pečieme pri teplote 180 stupňov 13 min.

Keď som toto cesto chcela namiešať z hladkej špaldovej múky a inej značky nepodarilo sa mi. Pripájam teda presný druh špaldovej múky, ktorú som použila na pečenie týchto sušienok!
Špaldová múka - SlimeCake

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

mrkva-mrkvovy-kolac-mrkvovykolac-carrotcake

Mrkvový koláč zo špaldovej múky

Priznám sa, že mrkvu moc veru nemusím, ale v mrkvovom koláči mi naozaj nevadí a v spojení s vlašskými orechami je to podla mňa božská kombinácia. Klasická verzia s tvarohom je príjemne osviežujúca, ale čokoholikom …

struhaný jablkový koláč 2

Strúhaný jablkovo-tvarohový koláč

Úžasný jablkový koláčik s jesennou atmosférou. Keksíkove cesto je veľmi jemné a celý koláč je ľahučký a šťavnatý. Najlepšie chutí ešte teplý s kopčekom šľahačky, ja si ho preto stále prihrievam v mikrovlnke. Ingrediencie na …

tapioka-puding-bataty-jahody

Tapiokový puding so sladkými zemiakmi

Už ste vyskúšali bataty? Batát alebo sladký zemiak je koreňová hľuza povojníka batátového. Obsahuje cukor a škrob. V tropických oblastiach nahrádza zemiaky. Pochádza rovnako ako zemiak zo strednej Ameriky. Pre svoju špecifickú nasladlú chuť nemusia …

IMG_8992

Orechová smršť

Toto je u nás doma veľmi obľúbený koláč ešte nikdy sa nestalo, že by sa nezjedol. Pôvodný recept na tento koláčik je z klasickej múky a s bielym cukrom, ale prepadla ma na neho strašná …

IMG_8202

Makovo tvarohové kocky

Tento rok ubehol naozaj neuveriteľne rýchlo a pomaly už treba začať premýšľať nad vianočným pečením. Neviem prečo, ale mne tento koláčik chuťou aj výzorom pripomína atmosféru Vianoc, takže ho určite plánujem zaradiť do vianočného pečenia. …