Menu

Šľahačkový dezert s kokosovým tukom

  • slahacka-dezert-kokosovy-tuk
  • cokoladovo-slahackovy-dezert
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Zbožňujem šľahačku vyšľahanú s čokoládou a tak som rozmýšľala ako ju použiť, aby vznikol dezert bez múky. Výsledkom je tento lahodný dezert, ktorý Vám svojou chuťou bude pripomínať zmrzlinu. Doprajte si niečo naozaj mňam a bez múky. Dezert sa nepečie a jeho príprava je naozaj jednoduchá. Množstvá uvedené v recepte sú na klasickú kruhovú formu.

Ingrediencie na šľahačkovú plnku

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100g horkej 70% čokolády
  • 2 kyslé smotany
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • 2 plátky plátkovej želatíny

Ingrediencie na korpus

  • 2 veľké kopcovité lyžice kokosového tuku
  • 2 lyžice medu
  • 250g pomletých mandlí

Postup

  1. Ako prvé začíname s prípravou šľahačky. Do hrnca si nalejeme 500ml smotany na šľahanie a pridáme 100g čokolády. Na jemnom ohni privedieme šľahačku do varu a krátko spolu s čokoládou prevaríme. Takto pripravenú šľahačku necháme vychladnúť a dáme na noc odpočívať do chladničky.
  2. Korpus si pripravíme tak, že do misky dáme kokosový tuk, med a na záver pridáme najemno pomleté mandle. Všetko spolu premiešame, zmes dáme do korpusu a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu. Hotový korpus si dáme asi na 20 až 30 minút stuhnúť do mrazáku.
  3. Čokoládovú šľahačku si do tuha vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na stuhnutý mandľový korpus.
  4. V miske spolu zmiešame kyslé smotany a kokosový cukor. Želatínu si pripravíme podľa návodu a primiešame do smotany.
  5. Takto pripravenú kyslú smotanu nalejme na čokoládovú šľahačku, rovnomerne rozotrieme a celý dezert dáme ešte na 2 hodinky odpočívať do chladničky.
  6. Dezert skladujeme v chladničke.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

kokosove-susienky-mandle-kokosova-muka

Mandľovo-kokosové sušienky

Kokosová múka je ideálna na prípravu zdravých sušienok, ktoré okrem toho, že urobia radosť chuťovým pohárikom, potešia aj telo. Môžete si ich vziať so sebou do práce na desiatu, či olovrant. Úžasné na nich je …

čoko kocky

Čoko kocky

Ingrediencie na korpus Ingrediencie na mascarpone krém Postup Zdielaj tento recept !0000

IMG_20150508_194323

Kokosové gule s horkou čokoládou

Ingrediencie Postup Zdielaj tento recept !0000

IMG_20150818_182425

Cookies sušienky bez múky

Zdravá verzia cookies, ktorá vám zaručene nahradí nezdravé sušienky a keksíky z obchodu. Príprava trvá len pár minút, takže vždy keď na ne dostanem chuť nerobí mi problém upiecť ich aj neskoro večer. Chuťovo sú …

PSX_20151029_153402

Brownies s karamelovo-arašídovou polevou

Ja som proste maniačka na tento recept, už si ho robím aj so zavretými očami. Ingrediencie len nahádžem do hrnca zmiešam a čoko-koláč je za pár minút hotový. Snažím sa však vždy si ho nejak …