Menu

Šľahačkový dezert s kokosovým tukom

  • slahacka-dezert-kokosovy-tuk
  • cokoladovo-slahackovy-dezert
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Zbožňujem šľahačku vyšľahanú s čokoládou a tak som rozmýšľala ako ju použiť, aby vznikol dezert bez múky. Výsledkom je tento lahodný dezert, ktorý Vám svojou chuťou bude pripomínať zmrzlinu. Doprajte si niečo naozaj mňam a bez múky. Dezert sa nepečie a jeho príprava je naozaj jednoduchá. Množstvá uvedené v recepte sú na klasickú kruhovú formu.

Ingrediencie na šľahačkovú plnku

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100g horkej 70% čokolády
  • 2 kyslé smotany
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • 2 plátky plátkovej želatíny

Ingrediencie na korpus

  • 2 veľké kopcovité lyžice kokosového tuku
  • 2 lyžice medu
  • 250g pomletých mandlí

Postup

  1. Ako prvé začíname s prípravou šľahačky. Do hrnca si nalejeme 500ml smotany na šľahanie a pridáme 100g čokolády. Na jemnom ohni privedieme šľahačku do varu a krátko spolu s čokoládou prevaríme. Takto pripravenú šľahačku necháme vychladnúť a dáme na noc odpočívať do chladničky.
  2. Korpus si pripravíme tak, že do misky dáme kokosový tuk, med a na záver pridáme najemno pomleté mandle. Všetko spolu premiešame, zmes dáme do korpusu a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu. Hotový korpus si dáme asi na 20 až 30 minút stuhnúť do mrazáku.
  3. Čokoládovú šľahačku si do tuha vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na stuhnutý mandľový korpus.
  4. V miske spolu zmiešame kyslé smotany a kokosový cukor. Želatínu si pripravíme podľa návodu a primiešame do smotany.
  5. Takto pripravenú kyslú smotanu nalejme na čokoládovú šľahačku, rovnomerne rozotrieme a celý dezert dáme ešte na 2 hodinky odpočívať do chladničky.
  6. Dezert skladujeme v chladničke.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

IMG_5388

Mascarpone srdiečka

Tento recept ma napadol úplne narýchlo a veľmi som spokojná s výsledkom. Je to niečo ako mini cheesecake, ale v zdravšom prevedení. Na prípravu budete potrebovať silikónové formičky, z nich ide dezert úplne jednoducho vybrať. …

PSX_20151029_153402

Brownies s karamelovo-arašídovou polevou

Ja som proste maniačka na tento recept, už si ho robím aj so zavretými očami. Ingrediencie len nahádžem do hrnca zmiešam a čoko-koláč je za pár minút hotový. Snažím sa však vždy si ho nejak …

IMG_20150522_102143-1

Mascarpone srdiečka s chili čokoládou

Ingrediencie na mandľový korpus Ingrediencie na mascarpone krém Postup Zdielaj tento recept !0000

kokos-kokosovy-tuk

Kokosové kocky s brusnicami

Tieto kokosové kocky je rozhodne mať dobré uložené v chladničke vždy keď Vás prepadne neočakávaná chuť na sladké, ale nechcete zjesť niečo ťažké, nezdravé a plné cukru. Príprava kociek Vám zaberie maximálne 15 minút a …

čoko kocky

Čoko kocky

Ingrediencie na korpus Ingrediencie na mascarpone krém Postup Zdielaj tento recept !0000