Menu

Mascarpone srdiečka s chili čokoládou

  • IMG_6252
  • IMG_20150522_102143-1
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Ingrediencie na mandľový korpus

  • 1 polievková lyžica kokosového tuku lisovaného za studena – dostať v bioobchodoch
  • 150g lupienkových mandlí
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica vanilkovej arómy

Ingrediencie na mascarpone krém

  • 250g mascarpone
  • 6 až 7 kociek horkej chili-čokolády Lindt
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 polievková lyžica kokosového tuku

Postup

  1. Ako prvé začneme s prípravou korpusov. Mandle si pomelieme najemno na kávovom mlynčeku. Do misky si dáme všetky ingrediencie uvedené v recepte. Rukami masu spojíme a poriadne premiešame. Hotovou masou postupne plníme silikónové formičky do výšky asi 0,5 a 1 cm. Do požadovaného tvaru ich vytvarujte prstami. Ja som použila srdiečkové formičky, ale môžte použiť aj klasické silikónové formičky na muffiny.
  2. Takto nachystané korpusy odložte odpočívať do chladničky.
  3. Príprava mascarpone krému je jednoduchá. V hrnci si na jemnom ohni rozpustíme čokoládu. Aby čokoláda nebola príliš hustá rozpúšťajte ju s jednou kávovou lyžičkou kokosového tuku. Do misky si nachystajte mascarpone, med, kakao a pridajte rozpustenú čokoládu. Všetko spolu poriadne premiešajte. Na záver pridajte kokosový tuk, ktorý uskladňujte pri izbovej teplote, aby nebol príliš tuhý. Aby sa kokosový tuk s mascarpone krémom dôkladne spojili, môžte použiť ponorný mixér.
  4. Hotový krém navrstvíme na prichystané korpusy až do výšky silikónovej formičky. Povrch rovnomerne zarovnáme.
  5. Hotové dezerty dáme opäť na asi hodinku stuhnúť do chladničky.
  6. Povrch môžte ozdobiť banánmi, jahodami prípadne iným ovocím a posypte lupienkami mandlí.
  7. Dezert vyberte asi 15 min pred podávaním z chladničky, aby korpus mierne zmäkol.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

kokosove-susienky-mandle-kokosova-muka

Mandľovo-kokosové sušienky

Kokosová múka je ideálna na prípravu zdravých sušienok, ktoré okrem toho, že urobia radosť chuťovým pohárikom, potešia aj telo. Môžete si ich vziať so sebou do práce na desiatu, či olovrant. Úžasné na nich je …

IMG_20150508_194323

Kokosové gule s horkou čokoládou

Ingrediencie Postup Zdielaj tento recept !0000

IMG_20150818_182425

Cookies sušienky bez múky

Zdravá verzia cookies, ktorá vám zaručene nahradí nezdravé sušienky a keksíky z obchodu. Príprava trvá len pár minút, takže vždy keď na ne dostanem chuť nerobí mi problém upiecť ich aj neskoro večer. Chuťovo sú …

PSX_20151029_153402

Brownies s karamelovo-arašídovou polevou

Ja som proste maniačka na tento recept, už si ho robím aj so zavretými očami. Ingrediencie len nahádžem do hrnca zmiešam a čoko-koláč je za pár minút hotový. Snažím sa však vždy si ho nejak …

cokoladovo-slahackovy-dezert

Šľahačkový dezert s kokosovým tukom

Zbožňujem šľahačku vyšľahanú s čokoládou a tak som rozmýšľala ako ju použiť, aby vznikol dezert bez múky. Výsledkom je tento lahodný dezert, ktorý Vám svojou chuťou bude pripomínať zmrzlinu. Doprajte si niečo naozaj mňam a …