Menu

Excelentný čokoládový koláč s hruškami

  • cokolada-cokoladovy-kolac-hrusky
  • IMG_9117
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Tento prudko čokoládový koláčik jednoducho musíte vyskúšať a ideálne ak čakáte návštevu, ktorú nim zaručene ohúrite! Navyše príprava je rýchla a jednoduchá a za pár minút máte pripravený koláčik ako z najlepšej cukrárne. Na jeho intenzívnu čokoládovú chuť budú určite pozitívne reagovať všetci čokoholici.

Ingrediencie na cesto

  • kruhová forma na pečenie priemer 30 cm
  • 280g hladkej špaldovej múky
  • 150g masla
  • 1 žĺtko
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 40g kokosového cukru
  • 30g kakaa

Ingrediencie čokoládový krém

  • 200g horkej čokolády
  • 100g masla
  • 40 ml mlieka
  • 50g kokosového cukru
  • 2 vajíčka plus bielko čo vám ostalo z prípravy korpusu
  • 1 – 2 hrušky
  • 200 ml červeného vína

Postup

  1. Do hlbokej misky si nachystáme hladkú špaldovú múku, pridáme kypriaci prášok, kakao, zmäknuté maslo, cukor a žĺtok. Všetky suroviny spolu zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Ak sa vám cesto lepí na ruky pridajte ešte trochu špaldovej múky. Cesto je konzistenciou veľmi podobné vianočným koláčom.
  2. Plech na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozmačkáme na plech prstami po celom povrchu. Môžte vytvarovať malý okraj vysoký cca. 1 cm až 2 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme do chladničky odpočívať asi na 30 min. Takto pripravené cesto dáme na 15 minút predpiecť pri teplote 175 stupňov.
  3. Medzitým si očistíme a nakrájame hrušky, ktoré asi 20 minút povaríme v červenom víne. Keď sú hrušky mäkké vyberieme ich a necháme vychladnúť. Hotové hrušky môžme jemne posypať škoricovým cukrom.
  4. V hrnci si na miernom ohni zahrejeme mlieko spolu s maslom až kým sa maslo nerozpustí. Pridáme nalámanú čokoládu a 30g cukru a miešame až kým sa čokoláda nerozpustí.
  5. Vajíčka si aj so zvyšným bielkom čo nám ostalo z korpusu vyšľaháme s 20g cukru do penista. Vyšľahané vajíčka zapracujeme jemne do pripravenej čokolády.
  6. Čokoládový krém vylejeme na predpečený korpus a poukladáme naň hrušky. Hotový koláč dáme piecť na 40 minút pri teplote 175 stupňov.
  7. Pred podávaním môžme koláč len na efekt posypať jemne práškovým cukrom


IMG_9117

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

čoko kocky

Čoko kocky

Ingrediencie na korpus Ingrediencie na mascarpone krém Postup Zdielaj tento recept !0000

PSX_20151029_153402

Brownies s karamelovo-arašídovou polevou

Ja som proste maniačka na tento recept, už si ho robím aj so zavretými očami. Ingrediencie len nahádžem do hrnca zmiešam a čoko-koláč je za pár minút hotový. Snažím sa však vždy si ho nejak …

cokoladovo-slahackovy-dezert

Šľahačkový dezert s kokosovým tukom

Zbožňujem šľahačku vyšľahanú s čokoládou a tak som rozmýšľala ako ju použiť, aby vznikol dezert bez múky. Výsledkom je tento lahodný dezert, ktorý Vám svojou chuťou bude pripomínať zmrzlinu. Doprajte si niečo naozaj mňam a …

IMG_20150818_182425

Cookies sušienky bez múky

Zdravá verzia cookies, ktorá vám zaručene nahradí nezdravé sušienky a keksíky z obchodu. Príprava trvá len pár minút, takže vždy keď na ne dostanem chuť nerobí mi problém upiecť ich aj neskoro večer. Chuťovo sú …

IMG_20150710_195858

Brownies s gaštanovou múkou

Brownies som skúšala s ryžovou aj makovou múkou, ale až táto verzia ma dostala. Koláč je naozaj mokrý a poriadne čokoládový. Ja osobne mávam trošku problém odhadnúť kedy je ten správny čas vytiahnuť brownies z …