Menu

Domáci dvojfarebný puding

  • IMG_20150718_155924-1-1
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Tapioka je skvelá bezlepková surovina. Dostanete ju kúpiť v bio-obchodoch, alebo v obchodoch s ázijskými potravinami a to buď vo forme malých bielych guľôčok–tapiokových perličiek, alebo ako tapiokovú múku. Tapioka je chuťovo neutrálny škrob, ktorý sa dá v kuchyni rôzne využiť či už ako náhrada múky, na prípravu krémov, alebo zahusťovanie omáčok.
Ja som si tapiokovú múku veľmi obľúbila, pretože sa dá úžasne kombinovať s rôznymi surovinami a môžte tak vykúzliť skvelé chladené dezerty. Tentokrát som hotový puding zmiešala s mascarpone a vznikol dezert podobný Monte alebo Paule, takže ideálny hlavne pre deti. Takže určite neváhajte a pripravte im zdravšiu verziu týchto dezertov.

Ingrediencie

  • 190g tapiokovej múky(prášok)
  • 500 ml mlieka
  • 2-3 veľké lyžice medu (podľa chuti)
  • 2 žĺtky
  • 250g mascarpone
  • 1 konzerva mango kompótu
  • 1 polievková kopcovitá lyžica kakaa

Postup

  1. Pri príprave postupujeme ako pri klasickom pudingu. Nalejeme si do hrnca mlieko, pridáme med, žlĺtky a tapiokovú múku a všetko spolu rozmiešame metličkou.
  2. Na miernom ohni zmes zahrievame, kým nám nezačne hustnúť. Keď začne mať pudingovú hustú konzistenciu puding odstavíme z ohňa. Stále miešame kým nám puding trošku nevychladne. Netreba ho zbytočne prevárať, keďže puding po dovarení ešte zhustne, nevaríme ho príliš do tuha.
  3. Do mierne vyhladnutého pudingu zamiešajte metličkou mascarpone a prípadne podľa chuti pridajte med.
  4. Puding si rozdelte na polovicu do dvoch misiek. Do jednej polovice pridajte polovičku konzervy zaváraného manga a ponorným mixérom poriadne rozmixujte. Kto chce môže tento krok úplne vynechať a nehať túto polovicu len čisto vanilkovú. Mne kombinácia s mangom veľmi chutila puding príjemne osviežila.
  5. Do druhej polovice pudingu pridajte lyžicu kakaa a poriadne premiešajte.
  6. Takto nachystané pudingy (tmavý aj bledý) dajte asi na hodinku odpočívať do chladničky.
  7. Po zachladení vrstvíme do sklenených pohárov, tak aby nám vznikol dvojfarebný efekt.
  8. Puding uchovávajte v chladničke.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

tapioka-puding-bataty-jahody

Tapiokový puding so sladkými zemiakmi

Už ste vyskúšali bataty? Batát alebo sladký zemiak je koreňová hľuza povojníka batátového. Obsahuje cukor a škrob. V tropických oblastiach nahrádza zemiaky. Pochádza rovnako ako zemiak zo strednej Ameriky. Pre svoju špecifickú nasladlú chuť nemusia …

cokies

Tapiokovo-špaldové sušienky

No mňa tuším stále viac chytá vianočný ošiaľ minimálne čo sa pečenia týka. Včera ani neviem ako som namiešala cesto na skvelé sušienky, ktoré sú chuťovo veľmi podobné vianočnému pečivu. Do cesta som primiešala aj …