Menu

Brownies s tekvicou hokaido

  • PSX_20151113_135048
  • tekvicové brownies
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Tento koláčik je skvelá obmena klasického brownies. Kto má rád tekvice určite by mal vyskúšať spojenie hokaida a čokoládových brownies. Receptom som sa inšpirovala na stránke The Story of a Cake, ale na sladenie som miesto trstinového cukru použila kokosový cukor. Koláč svojim halloweenským vzhľadom príjemne dotvára jesennú atmosféru, ktorá už vonku naplno úraduje.

Ingrediencie

  • štvorcová forma na pečenie cca. 20cmx20cm
  • 230 g tekvicového pyré
  • 2 polievkové lyžice kokosového cukru
  • 80g hladkého tvarohu
  • 1 polievková lyžica vanilkového pudingu (prášok)
  • 1 celé vajce
  • 230g horkej 70% čokolády
  • 100g kokosového cukru
  • 180g masla
  • 4 celé vajcia
  • 80g hladkej špaldovej múky
  • 30g kakaa
  • 1/2 čajová lyžička prášku do pečiva, štipka soli

Postup

  1. Ak prvé začneme s prípravou hokaida. Hokaido si treba prerezať na dve polovičky a lyžičkou odstrániť všetky tekvicové semienka. Takto pripravené hokaido dáme piecť cca. na 45 minút do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňoch. Upečené hokaido necháme vychladnúť a potom lyžičkou vydlabeme mäkké hokaido pyré.
  2. Tekvicový krém si pripravíme zmiešaním hokaido pyré, tvarohu, a cukru. Ja som tieto ingrediencie rozmixovala ponorným mixérom. Na záver pridáme celé vajce a lyžicu pudingu (prášok) a všetko spolu premiešame. Pripravený krém odložíme bokom.
  3. V miske si spolu zmiešame všetky suché ingrediencie špaldovú múku, kakao, kokosový cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
  4. V hrnci si na úplne jemnom ohni rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
  5. Do rozpustenej čokolády postupne pridávame vajíčka a jemne premiešavame metličkou.
  6. Na záver po menších množstvách pridávame nachystané suché ingrediencie a všetko spolu poriadne premiešame. Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čokoládovú masu rovnomerne rozotrieme na plech.
  7. Na čokoládovú zmes vylejeme tekvicový krém. Vidličkou môžte vytvoriť mramorový efekt.
  8. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca. 30 až 35 minút.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *