Menu

Brownies s karamelovo-arašídovou polevou

  • PSX_20151029_153402
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Ja som proste maniačka na tento recept, už si ho robím aj so zavretými očami. Ingrediencie len nahádžem do hrnca zmiešam a čoko-koláč je za pár minút hotový. Snažím sa však vždy si ho nejak obmeniť, oživiť, aby som sa ho náhodou neprejedla :). A tak skúšam rôzne polevy a aj pri tejto kombinácií sa musím ovládať, aby som nezjedla celý plech za jeden deň. Všetci čo už skúšali niekedy piecť domáci krémeš určite poznajú spojenie puding a maslo. Vznikne lahodný krém, ktorý sa nedá prestať jesť. Ja som použila karamelový puding, ktorý ma v spojení s kokosovým cukrom ešte výraznejšiu karamelovú chuť.

Ingrediencie

  • štvorcová forma na pečenie cca. 20cmx20cm
  • 50g pohankovej múky
  • 250g masla
  • 200g horkej 70% čokolády
  • 4 celé vajíčka
  • 100g pomletých mandlí prípadne iných orieškov
  • 1 hrnček kokosového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva

Ingrediencie na polevu

  • 1 karamelový puding Dr. Oetker
  • 3 polievkové lyžice kokosového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 125g masla
  • 1 polievková lyžica arašidového masla

Postup

  1. Ako prvé si v hrnci na úplne jemnom ohni rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
  2. Vajíčka si vyšľaháme mixérom spolu s kokosovým cukrom a postupne metličkou primiešavame do rozpustenej čokolády. Čo sa týka cukru ja znesiem aj celý hrnček, ale kedže kokosový cukor má vyššiu sladivosť môže Vám stačiť len trištvrte hrnčeka. Množstvo cukru teda podľa chuti.
  3. Oriešky si treba pomlieť najemno. Ja som tentokrát použila mandle, ale koláč chutí dobre so všetkými druhmi orechov.
  4. Pomleté lieskové oriešky, pohankovú múku spolu s kypriacim práškom pridáme do čokoládovej masy a všetko dôkladne premiešame.
  5. Hotovú čokoládovú masu vylejte na formu a rovnomerne rozotrite po celom povrchu. Formu si buď vymastíme maslom a vysypeme pohánkovou múkou, alebo môžte použiť papier na pečenie.
  6. Koláč pečte pri teplote 170 stupňov cca. 20-25 minút, čas pečenia si treba odskúšať. Ak chcete brownies vláčnejšie skráťte dobu pečenia asi na 20-25 minút. Naopak ak ich chcete mať viac prepečené pečte cca. 30 minút.
  7. Hotový koláč necháme poriadne vychladnúť.
  8. Pri príprave polevy postupujeme ako keď si varíte klasický puding. Použijeme, ale menej mlieka (300 ml), aby bol puding hustejší. Do mlieka pridáme cukor a karamelový puding Dr. Oetker a všetko spolu varíme, kým puding nezhustne. Hotový puding neustále premiešavame až kým úplne nevychladne. Puding musí byť naozaj úplne vychladnutý.
  9. Vychladnutý puding zmiešame s maslom. Maslo musí byť mäkké, treba ho mať pár hodín vytiahnuté z chladničky. Hotový puding primiešame do masla a mixérom na slabých otáčkach jemne premiešame.
  10. Na záver do krému primiešajte lyžicu nesladeného, krémového, arašidového masla.
  11. Krém rovnomerne rozotrite po celom povrchu koláča. Hotový koláč dajte cca. na 20 minút do chladničky, aby poleva mierne stuhla.
  12. Hotový koláč môžte ozdobiť pomletými orechmi, lupienkami mandlí a posypať kokosovým cukrom.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

IMG_20150522_102143-1

Mascarpone srdiečka s chili čokoládou

Ingrediencie na mandľový korpus Ingrediencie na mascarpone krém Postup Zdielaj tento recept !0000

cokoladovo-slahackovy-dezert

Šľahačkový dezert s kokosovým tukom

Zbožňujem šľahačku vyšľahanú s čokoládou a tak som rozmýšľala ako ju použiť, aby vznikol dezert bez múky. Výsledkom je tento lahodný dezert, ktorý Vám svojou chuťou bude pripomínať zmrzlinu. Doprajte si niečo naozaj mňam a …

IMG_20150818_182425

Cookies sušienky bez múky

Zdravá verzia cookies, ktorá vám zaručene nahradí nezdravé sušienky a keksíky z obchodu. Príprava trvá len pár minút, takže vždy keď na ne dostanem chuť nerobí mi problém upiecť ich aj neskoro večer. Chuťovo sú …

čoko kocky

Čoko kocky

Ingrediencie na korpus Ingrediencie na mascarpone krém Postup Zdielaj tento recept !0000

cokolada-cokoladovy-kolac-hrusky

Excelentný čokoládový koláč s hruškami

Tento prudko čokoládový koláčik jednoducho musíte vyskúšať a ideálne ak čakáte návštevu, ktorú nim zaručene ohúrite! Navyše príprava je rýchla a jednoduchá a za pár minút máte pripravený koláčik ako z najlepšej cukrárne. Na jeho …