Menu

Brownies s gaštanovou múkou

  • IMG_20150710_195858
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Brownies som skúšala s ryžovou aj makovou múkou, ale až táto verzia ma dostala. Koláč je naozaj mokrý a poriadne čokoládový. Ja osobne mávam trošku problém odhadnúť kedy je ten správny čas vytiahnuť brownies z rúry, ale asi čím kratšie koláč pečiete, tým viac je vláčny a mokrý. Gaštanová múka má veľmi výraznú chuť, ale v tomto koláči som ju vôbec necítila, asi vďaka čokoláde. Môžte ho podávať so šľahačkou a ovocím ku káve, alebo si ho vychutnať len tak so šálkou mlieka.

Ingrediencie

  • kruhová forma na pečenie s priemerom 27-30 cm
  • 50g gaštanovej múky
  • 250g masla
  • 200g horkej 70% čokolády
  • 4 celé vajíčka
  • 100g pomletých mandlí
  • 1 hrnček kokosového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup

  1. Ako prvé si v hrnci na úplne jemnom ohni rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
  2. Vajíčka si vyšľaháme mixérom spolu s kokosovým cukrom a postupne primiešavame do rozpustenej čokolády. Poriadne premiešame aby sa čokoláda s vajíčkami spojila.
  3. Následne pridáme pomleté mandle a gaštanovú múku spolu s kypriacim práškom. Všetko dôkladne premiešame.
  4. Hotovú čokoládovú masu vylejte na tortovú formu a rovnomerne rozotrite po celom povrchu. Formu si buď vymastíme maslom a vysypeme gaštanovou múkou, alebo môžte použiť papier na pečenie.
  5. Koláč pečte pri teplote 170 stupňov cca. 25-30 minút, čas pečenia si treba odskúšať. Ak chcete brownies vláčnejšie skráťte dobu pečenia asi na 20 až 25 minút. Naopak ak ich chcete mať viac prepečené pečte cca. 30 minút.
  6. Hotový koláč necháme vychladnúť. Koláč môžte ozdobiť arašidovým maslom, alebo podávať s kopčekom šľahačky.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

kokosovy-cukor

Kokosový cukor

Radi pečiete? Cukor je jednoznačne jednou z najdôležitejších ingrediencií, bez ktorej sa nezaobíde žiadne pečenie. O tom, že nám biely cukor spôsobuje rôzne civilizačné ochorenia už niet pochýb, ale neznamená to, že treba pečenie hodiť …

PSX_20151029_153402

Brownies s karamelovo-arašídovou polevou

Ja som proste maniačka na tento recept, už si ho robím aj so zavretými očami. Ingrediencie len nahádžem do hrnca zmiešam a čoko-koláč je za pár minút hotový. Snažím sa však vždy si ho nejak …

čoko koláč

Extra čokoládový vláčny koláč

Už dvakrát sa mi potvrdilo, že kombinácia gaštanovej a makovej múky je jednoducho skvelá. Prvýkrát som tento koláč piekla s použitím bielej makovej múky, ale kedže sa mi teraz nepodarilo kúpiť bielu makovú múku použila …

cokolada-cokoladovy-kolac-hrusky

Excelentný čokoládový koláč s hruškami

Tento prudko čokoládový koláčik jednoducho musíte vyskúšať a ideálne ak čakáte návštevu, ktorú nim zaručene ohúrite! Navyše príprava je rýchla a jednoduchá a za pár minút máte pripravený koláčik ako z najlepšej cukrárne. Na jeho …

PSX_20151104_091819

Čokoládové košíčky

Jednoduchý recept, na ktorý potrebujete len košíčky od Tescomy s vyberateľným dnom. Mne osobne sa práca s nimi veľmi páči, kedže za pár minút vytvoríte dezert, ktorý skvelo vyzerá. Zatiaľ som s nimi skúšala len …