Menu

Orechová smršť

  • IMG_8992
  • Detaily
  • Žiadne komentáre
  • Podobné články

Toto je u nás doma veľmi obľúbený koláč ešte nikdy sa nestalo, že by sa nezjedol. Pôvodný recept na tento koláčik je z klasickej múky a s bielym cukrom, ale prepadla ma na neho strašná chuť a musela som vyskúšať upiecť jeho zdravšieho dvojníka.

Ingrediencie na cesto

  • kruhová forma na pečenie priemer 30 cm
  • 300g hladkej špaldovej múky
  • 150g masla
  • 1 žĺtko
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 1 polievková lyžica kokosového cukru
  • 1 polievková lyžica medu
  • džem na potretie cesta

Ingrediencie na orechovú vrstvu

  • 3 vajcia
  • 130g vlašských orechov
  • 80g kokosového cukru

Postup

  1. Do hlbokej misky si nachystáme hladkú špaldovú múku, pridáme kypriaci prášok, zmäknuté maslo, med, cukor a žĺtok. Všetky suroviny spolu zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Ak sa vám cesto lepí na ruky pridajte ešte trochu špaldovej múky. Cesto je konzistenciou veľmi podobné vianočným koláčom.
  2. Plech na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozmačkáme na plech prstami po celom povrchu. Môžte vytvarovať malý okraj vysoký cca. 1cm až 2 cm. Cesto popicháme vidličkou. Plech s pripraveným cestom dajte asi na pol hodinku odpočívať do chladničky.
  3. Cesto potrieme hrubšou vrstvou džemu. Ja som zmiešala slivkový lekvár s ríbezľovým džemom.
  4. Žĺtka si oddelíme od bielkov. K žĺtkom pridáme kokosový cukor a vymiešame do penista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  5. Orechy si pomelieme a zmiešame spolu s vyšľahanými žĺtkami a snehom.
  6. Na nachystané cesto rovnomerne rozotrieme orechovú penu a na záver ešťe posypeme nasekanými orechmi.
  7. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov cca. 40 min.

Zdielaj tento recept !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

IMG_20150818_182425

Cookies sušienky bez múky

Zdravá verzia cookies, ktorá vám zaručene nahradí nezdravé sušienky a keksíky z obchodu. Príprava trvá len pár minút, takže vždy keď na ne dostanem chuť nerobí mi problém upiecť ich aj neskoro večer. Chuťovo sú …

orieskova-makova-babovka

Makovo orechová bábovka bez múky

Skvelá šťavnatá bábovka, ktorú som sa rozhodla vyskúšať aj keď som mala trošku obavy ako to dopadne. Ale naozaj sa dá takáto krásavica upiecť bez štipky múky Ingrediencie na cesto Postup Zdielaj tento recept !0000

cokies

Tapiokovo-špaldové sušienky

No mňa tuším stále viac chytá vianočný ošiaľ minimálne čo sa pečenia týka. Včera ani neviem ako som namiešala cesto na skvelé sušienky, ktoré sú chuťovo veľmi podobné vianočnému pečivu. Do cesta som primiešala aj …

struhaný jablkový koláč 2

Strúhaný jablkovo-tvarohový koláč

Úžasný jablkový koláčik s jesennou atmosférou. Keksíkove cesto je veľmi jemné a celý koláč je ľahučký a šťavnatý. Najlepšie chutí ešte teplý s kopčekom šľahačky, ja si ho preto stále prihrievam v mikrovlnke. Ingrediencie na …

mrkva-mrkvovy-kolac-mrkvovykolac-carrotcake

Mrkvový koláč zo špaldovej múky

Priznám sa, že mrkvu moc veru nemusím, ale v mrkvovom koláči mi naozaj nevadí a v spojení s vlašskými orechami je to podla mňa božská kombinácia. Klasická verzia s tvarohom je príjemne osviežujúca, ale čokoholikom …